Tsinghua Performance Art Center Rennovation|清华学堂室内改造
Beijing, China 北京,中国

The experience of attending the theater is one of social gathering and sharing. With our intervention, we will develop a space to nurture and enhance that experience. Through the development of intimate communal seating spaces and sound dampening wall treatments, users in the space will be better able to share their thoughts and converse. Dramatic lighting
effects will create diversity and excitement within the space while maintaining and play between intimate and occupied spaces.


The intervention will utilize cutting edge digital techniques and design principals to create a space that is modern and exciting, unique and interesting. We will play between soft spaces and materials designed to dampen sound in the space
and to comfort the body, hard edges to contrast the soft and enhance where a shadow may play between soft and hard edge. The space will be visually stimulating, intellectually nurturing and acoustically friendly all at once.

 

去剧院看演出的经历是一种社交聚集和与人分享的过程。我们通过对现有空间的重新设计思考,将进一步培养和提升这种体验。通过一系列的私密、共享座椅、半通透的隔断和减噪的软包墙体做法,让穿梭的观演者能够更好地分享和交流,营造小群体聚集的场所。

 

戏剧性的灯光效果将创造多样性和令人兴奋的空间,同时保持私密性和公共空间的独立性。我们的创新设计将利用尖端数字技术和设计原则,从而创造一个现代、独特而有趣的空间。

 

造型上,灵感来源与建筑外立面的三角形、菱形图案,延续这种语言到室内;新设计将在感官上创造一个软性空间,让材料阻挡声音的反射,营造舒适的表面。曲线的硬质边缘和布艺的垫子形成反差。除此之外,我们将原有的三楼开敞空间分隔成半私密的多功能空间,灵感来自于入口的吊灯圆环。通过我们的整体设计,新的清华学堂将成为一个视觉冲击力强、学术性、多功能,同时声效好的空间。

Location: Beijing, China


Design Date: 2015. 11


Design Team: Martin Miller, Mo Zheng, Kim Dai

 

Interior Area: 3106 sqm

 

 

© AntiStatics Architecture, 2015- 2020