Hi-Ten Show Theater Upgrade | 《欢腾秀》剧场升级方案
Lijiang, China 丽江,中国

The design for the interior elements of the Hi-Ten Mobile Theater is a hybridization of deployable geometries and natural material behaviors to create a scheme that elevates the space and performance while responding to the constraints inherent in the theaters frequent deconstruction and reconstruction cycles. Elements of the design must also adapt to the various characters of the theaters different performances, becoming dynamic elements that can change the mode of the space at will. To develop and execute these ideas into a cohesive design we developed novel uses for readily available materials.

The treatment of the central columns involves generating a natural curvilinear diagrid by placing alternate directions of tension upon large cell steel cable netting. For the linear ceiling elements, simple catenaries are deployed in dense arrays creating sinuous surfaces that twist and bend towards the center of the space. The stage itself is designed as a series of flat packable elements that create dynamism through depth and layering of flat panels, utilizing advanced fabrication technologies to generate organic weaving patterns as frame for performance. Each of these elements simultaneously executes form, function and ornamentation within a single gesture, precise material selection allows the elements to compact or expand very efficiently while also create pattern and texture within their geometric deployments.

欢腾秀移动剧院的内饰设计是由几何形状和天然材料组合而成的,这种设计方案可以提升影院的空间与性能,同时适应剧院需频繁解构与重建的问题。欢腾秀舞台设计必须能随剧院不同风格的演出改变而改变,成为可以随意改变空间的动态元素。所以,我们需要使用可得的,新颖的材料,来使这些理念融入一个一体的,和谐的设计。

天花板与柱子接触部分的绳网被设计好的力度向不同方向拉伸,从而在柱子上方形成了自然的曲线。天花板上简单的悬链被紧密地铺展,从而形成了线性元素。舞台本身被设计成一个可以通过深度和平板的层次感创造不同表演,利用先进制造技术生产的有机编织图案为框架的整体。这些元素在一个指令下,可以同时协调地执行不同形状,装饰和功能的变化。精确的材料选择使得元素能够高效率的压缩或扩张,由此来形成花纹几何图案。

Location: Lijiang, China


Design Date: 2016 (Built)


Design Team: Martin Miller, Mo Zheng, Luke Theodorius E. D. Santoso, Frank Lee

Final Stage Effect
Design Visualization
Design Drawings| 设计图
Final Stage Effect| 最终舞台效果
Construction in Progress | 安装过程

© AntiStatics Architecture, 2015- 2020