International Agriculture Tourism Greenhouse
South of Beijing, Hebei, China

 

ENTRANCE OF THE FARM TOURING GREENHOUSE

STRUCTURE SYSTEM AXON

The organic wellness site seeks solution to several problems simultaneously. Promoting a healthy lifestyle the space first and foremost is about humanities existence integrated with nature. The design is not a simple spatial layout but a synthesized system of energy flows. Addressing healthy diets and sustainable farming practice, the space acts as a prototypical model for how a diverse range of organic food may be grown locally, eliminating the economic and environ­mental costs associated with agricultural transportation. By utilizing aquaponics, the farms create a closed loop system for the production of nutritious vitamin rich fruits and vegetables and healthy low-fat aquatic protein. Enclosed within the greenhouse, this system will be capable of creating a reliable source of nat­ural produce in nearly any region. The vegetative systems will serve to mediate the physical environment, maintaining a comfortable temperature and humidity through low energy passive means.

 

The lush greenhouse also creates a space which encourages a healthy mind and body. As people are naturally biophonic (recent studies have shown a dramat­ic boost in energy and overall mood when surrounding by plant life) our goal is to embed the human within the vegetation. High oxygen levels will promote a strong mental well-being. Embracing the boost to a visitors energy levels the space will offer a variety of physical activities, yoga, meditation, weight training and aerobics will enhance ones experience of the space. Rather than exercising the body in a stark gym, surrounded by cold mirrors and rubber floors, our visi­tors will be able to improve themselves within nature, all year round.

 

The greenhouse is first intended as an escape from the hard unnatural en­vironment of the dense polluted city. An oasis returning to Eden. In a world that is constantly bombarding its inhabitants with pollutants the greenhouse oasis will serve as a model for a new way of living. These new residential spaces will be able to provide inhabitants with organically produced, clean air, food and water. The overwhelming boost to health and well-being after visiting the space will strongly encourage visitors to return, telling their friends and family about the incredible health benefits associated with a naturally integrated lifestyle. Within a short time popularity of the space will encourage further creation of closed loop health centers, expanding the need and desire for healthy living through organic local consumption.

 

Architects: AntiStatics Architecture (Beijing+ New York)

Design Team: Martin Miller, Mo Zheng, Luke Theodorius EDS, Isabel Yang, Christopher Beckett

Project location:  Heibei, China

Design Time: 2017-2018

 

 

OVERALL PLANING 

FARM TOURING CIRCULATION

PROGRAM AREAS

GREENHOUSE "CLOSED LOOPE SYSTEM"
AERIAL OF THE GREENHOUSE
OVERALL INTERIOR VIEW

DINING AREA AND HOTEL 

ENTRANCE TO THE WELLNESS CENTER

INTERIOR FARM SYSTEM

OVERLOOK FROM THE HOTEL

MODERN AGRICULTURE TOURING

This is a commission project not yet been built, if you are interested for further information about this sustainable farm wellness center, please contact us: info@antistatics.net

All copyright is reserved by AntiSatics Architecture

© AntiStatics Architecture, 2015- 2020