Ironman Penthouse Interior Design  
"超级能量" 顶层公寓会所
Beijing, China 北京,中国
Entry Lobby Waterfall View / 入口大厅景观空间
Plan Layout|平面布局
Ceiling Plan / 吊顶平面

Superhero inspired form -Movement defined space

We are naturally drawn toward forms we recognize like the provocative curvature found throughout human body. In particular, the more sculpted bodies, like in comics, draw in our attention most.


Leaning into what the client expressed interest in, imagine a space that can subconsciously stimulate ones primal instincts, an aphrodisiac-like design language with exaggerated super human like forms.


Through the sculpting of light and shadow, spaces and moments are established. Subtle and strong formal moves alongside material unify to create a cohesive design strategy across the project.


Similar to human anatomy, everything has an ergonomic size and purpose. With this in mind, programmatic elements and calculated design decisions would be reflected through this concept strategy.

以超级英雄为灵感—律动定义空间


我们很自然地会被我们所认识的形式所吸引,就像我们在人体中发现的具有力量的曲线和肌肉一样。尤其是像漫画里那些更具有雕塑感的形体一样,极其吸引我们的注意力。


设计团队从业主喜欢“钢铁侠”的兴趣出发,想象一个能潜意识地激发其原始本能的空间,一种类似“超能量”的设计语言,有着夸张的超人类形式。


我们通过光影的雕刻,空间转换的快慢得以建立设计形式。微妙而强烈的“流动性元素”呈现与材料的统一,创造了贯穿整个项目的设计策略。


与人体解剖学相似,任何事物都有人体工程学的用途与形式的统一。考虑到这一点,功能空间与形式及律动感很好的在设计中寻求不同与统一。

Project Location: Metropolitan Tower, Beijing, China

Date: 2018.06-2018.11

Design Director: Martin Miller, Mo Zheng, Yuxiao Zhu

Collaborator: SliceLab

Design Team: Christopher Beckett, Luke Theodorius E. D. Santoso, Yasser Hafizs, Annie Liu, Justine Huang, Ji Yuan, Siyi, Demi Chang

项目地址:北京大都会,中国

项目类型:室内设计、私人定制

时间:2018.06-2018.11

设计总监:马丁·米勒(美)、郑默、朱玉晓

合作团队: SliceLab

设计团队:克里斯(英)、卢克(印尼)、亚瑟(印尼)、刘宣灼、Justine Huang,  Ji Yuan, Siyi, Demi Chang

1. LOBBY 大厅
2. LIVING 起居室

3. ENTERTAINMENT 娱乐区

4. GAME 游戏区

5. CLUB 迪厅

6. BEDROOM 卧室

Program Plan/ 功能布局平面
Exploded Axon|轴测分析图
Livingroom  Area | 公共休闲会客区
Entertainment Area |  娱乐空间
Livingroom Area Rendering |会客大厅效果
Entertainment Area Rendering | 娱乐空间效果
Master Suite Rendering  | 卧室套房效果

This is a collaboration project, Rendering and Drawings by AntiStatics+ SliceLab

No useage of the above images allowed.

该项目渲染图与图纸归属于非静止建筑与SliceLab共同完成

未经允许不得转载与使用该项目图片

© AntiStatics Architecture, 2015- 2020